sunnuntai 13. marraskuuta 2016

KUULEMISEN DESIPELITASOT                                                                                 kutu 9.11

Kuulontutkimuksessa tutkittava kuuntelee voimakkuudeltaan ja taajuudeltaan erilaisia ääniä.
Normaalikuuloisuuden rajana pidetään 10-20dB:n kuulon tasoa. Jos puhekuulon kynnystaso on laskenut n. 30dB, puhutaansosiaalisen kuulemisen rajasta. Tällöin henkilöllä on vaikeuksia seurata keskustelua ja osallistua siihen. Kuulontason ollessa 60-65dB henkilö kuuleeja ymmärtää puheen noin metrin etäisyydeltä. Tätä kutsutaan puhekuulon rajaksi. Kuurouden rajana voidaan pitää85-90dB.

KUUROJEN LIITO

Kuurojen Liiton tehtävänä on taata kuurojen ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutuminen. Kuurojen Liitto on viittomakielisten kuurojen etu-, asiantuntija- ja palvelujärjestö. Liitto valvoo ja edistää kaikenikäisten kuurojen yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutumista ja toimii jäsenyhdistyksiensä kattojärjestönä.


 KUULOLIITTO

Toiminnan päämääränä on yhteiskunta, joka on kuulovammaiselle esteetön ja saavutettava. Tällaisessa yhteiskunnassa kuulovammaisilla on muiden kansalaisten kanssa yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistumiseen, työntekoon, harrastuksiin, kulttuuriin ja opiskeluun.
Toiminnassaan Kuuloliitto keskittyy niihin yhteiskunnallisiin haasteisiin, joilla on merkittävä vaikutus kuulovammaisten elämään ja toimintaympäristöön tulevina vuosina. Niitä ovat väestön ikääntyminen, sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuus ja laatu sekä kuunteluympäristön ja viestinnän esteet. Yhteiskunnallisten haasteiden lisäksi Kuuloliitto tulee panostamaan jäsenyhdistystensä toimintaedellytyksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti