maanantai 10. lokakuuta 2016

                                                                                                                                       10.10.16

OPINTOKÄYNTI LÄHIHOITAJAN TYÖN KENTÄLLÄ.

A. Yksikön perustiedot

Terveyskeskuksen vuodeosasto 35 vuodepaikkaa.
Juuri remontoitu,oikeen hyvä ja toimiva asiakkaiden ja työntekijöiden kannalta. Keskeisellä paikalla, erittäin viihtyisä.
Työntekijöitä n.30 henkeä.Koulutukseltaan lääkäri,sairaanhoitaja,lähihoitaja ja fysioterapeutti, kotiutushoitaja.
Toiminnan rahoittaa Keiturin Sote.

B. Asiakkaat

Perussairaudenhoitoa kuntalaisille yli 18 vuotiaille. Potilaan tarpeisiin vastataan perushoidolla, kuntoutumisella. Palvelua ei kuitenkaan pystytä tarjoamaan kaikille halukkaille.
Asiakkaat tulevat vuodeosastolle aina lääkärin lähetteellä, jatkohoitoon Taysista tai poliklinikan kautta.
Asiakkaalle tämä palvelu merkitsee, hyvää hoitoa lähellä omaisia ,omassa kunnassa tutussa ja turvallisessa ympäristössä.

C. Toiminta

Toiminnan sisältö, tavoitteet ja periaatteet ovat perussairaanhoito,kuntouttava työote, nopea kierto ja hyvä hoito.
Voimavaralähtöisyys, toimintakyvyn tukeminen,kuntouttava työote näkyvät työn teossa. Osastolla on juuri otettu käyttöön Modulit/tiimit eli osasto on jaettu pienempiin osiin, esim 7 huonetta per kolme hoitajaa, näin ollen hoitajat pystyvät tarjoamaan yksilöllisempää hoitoa ja aikaa asiakkaalle on enemmän. Potilaita pyritään kuntouttamaan ja tukemaan omaa liikkumista viemällä heitä päiväsaliin syömään ja kahville.

D. Yhteistyö

Yhteistyö kumppanit ovat Tays, Kela, kotihoito, sosiaalitoimi.
Yhteistyö tapahtuu keskustelemalla omaisten ja potilaan kanssa. Erilaiset todistukset ja lausunnot. Sähköposti ja asiakas käynti(kotiutushoitaja)

E. Haastateltava työntekijä

Haastateltavan työtehtäviin kuuluu potilaiden perustarpeista huolehtiminen ( puhtaus, ruoka,lepo, liikunta)
Nämä lait ohjaavat työntekoa: laki potilaan asemasta ja oikeuksista, laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä, kansanterveyslaki, erikoissairaanhoitolaki, sosiaalihuoltolaki, Suomen perustuslaki, laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista, laki lasten päivähoidosta,perusopetuslaki, lastensuojelulaki.
Haastateltava toimii lähihoitajana kyseisessä paikassa. Ylläpitänyt ja kehittänyt ammattitaitoaan tekemällä työtä.
Antoisan työstä tekee jatkuva uuden oppiminen ja ihmisläheisyys.
Työnantajan asemasta työntekijöiden jaksamista ei tueta tällä hetkellä mitenkään, mutta mukavat työkaverit auttavat jaksamaan ja ovat rikkaus.
Haastavimmat asiakastilanteet ovat olleet mielenterveyspotilaiden kohtaaminen ja surevien omaisten kohtaaminen.
Taidot joita työssä tarvitaan ovat lähihoitajan perustaidot. Työnteko edellyttää reipasta asennetta, joustavuutta, yhteistyökykyä ja halua tehdä tätä työtä.

F. Itse opin paljon uutta tässä yhdessä päivässä koska työhön sai tarttua heti. Pääsin mukaan ihan kaikkiin sairaanhoidollisiin tehtäviin(haavanhoito, katetrointi,vaipanvaihto+pesut vuoteessa,vessassa käynnit yms.) tekemään tai avustamaan. Päällimmäisenä jäi mieleen ihanat mummot joita riitti. Mukava päivä kokonaisuudessaan, voisin vaikka mennä töihin :)  Siinäkin mielessä hyvä työympäristö että koskaan ei tarvitse olla yksin ja aina voi kysyä joltain jos tarvii apua.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti